כמות: 8-6 מנות
חומרים: 1 חבילת בצק עלים מרודד (1 ק"ג), מופשר לפי ההוראות המופיעות על גבי האריזה. 1.2 ק"ג בשר פילה בקר 1/2 ק"ג פטריות שמפיניון 250 גרם פטריות פורטובלו או פטריות יער 4 כפות שמן 1/3 מיכל (100 מ"ל) שמנת צמחית מלח פלפל 1 ביצה טרופה (להברשה)
הוראות הכנה: 1. קוצצים במעבד מזון את כל הפטריות לחתיכות קטנות (יש להימנע מלהפעיל את מעבד המזון לזמן ממושך כדי שהפטריות לא תיהפכנה למחית). 2. במחבת גדולה, על להבה גבוהה, מחממים 2 כפות שמן וצולים את הפטריות. מוסיפים 1/2 כפית מלח וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים. 3. מוסיפים את השמנת הצמחית וממשיכים להרתיח כ-2 דקות, עד ש- 2/3 מהנוזלים יתאדו. 4. מעבירים לכלי ומצננים במקרר כ- 10 דקות. 5. במחבת גדולה נוספת, מחממים 2 כפות שמן. מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל, וצולים אותו על להבה גבוהה, כ – 2 דקות, מכל צדדיו (עד להזהבה). לאחר מכן מסירים את הנתח מן האש ומניחים על צלחת במקרר, לצינון עד לשימוש. 6. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 7. פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים אותו ל- 2 מלבנים. 8. מניחים מלבן אחד של הבצק על התבנית ומורחים עליו 2 כפות גדושות מתערובת הפטריות (שהצטננה והתקשתה בינתיים במקרר). 9. מניחים מעל לתערובת הפטריות את הבשר, מפזרים מלח ופלפל ומורחים את כל שטח פני הפילה בתערובת הפטריות. 10. מניחים מעל הבשר את מלבן הבצק הנותר, מהדקים היטב את הקצוות סביב הבשר וחותכים את השוליים שנותרו. 11. מורחים את הבצק בביצה וחורצים במרכז נתח הפילה פתח קטן ליציאת אוויר. אופים כ- 25 דקות, עד שהבצק מזהיב לגמרי. 12. מגישים חם.