הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
עוגיות_אלפחורס_המקוריות

עוגיות אלפחורס המקוריות


עוגיית אלפחורס, היא עוגייה ארגנטינאית שמגיעה גם בגרסאות מסחריות, אבל גם קל להכין אותה לבד ולהגיע לתוצאות מצוינות.
הסוד הוא בבצק של עוגיות האלפחורס - יש בו כמות גדולה של קורנפלור, דבר המסייע למרקם הרך והנימוח שלה בפה. באופן הרגיל נהוג לחבר 2 עוגיות עם ריבת חלב ולעטר אותה בקוקוס טחון, אבל העוגייה טעימה גם עם כל ממרח אחר.
כמות: 40 עוגיות בערך
מוצרים לבצק:
180 גרם חמאה רכה
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר מנופה
4 חלמונים
1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח
1 וחצי כוסות (180 גרם) קורנפלור
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
מוצרים למלית:
1/2 כוס ריבת חלב או כל ממרח אחר
1/4 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
להכנת הבצק -  בקערה של המיקסר עם וו לישה לשים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד כמה דקות. לקערה אחרת מנפים את הקמח, הקורנפלור ואת אבקת האפייה, ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה רק עד להיווצרות בצק אחיד. מתקבל בצק חלק ורך במיוחד.

יש לחלק את הבצק ל-2. ומרדדים כל חלק על נייר אפייה, לעובי של פחות מחצי ס"מ. אם יש צורך מקמחים את נייר האפיה במעט קמח.
מהבצק קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ (ניתן כמובן לקרוץ עיגולים גדולים יותר, אך אז הכמות פוחתת) ומעבירים אותם לתבנית אפייה עם נייר אפייה במרווחים קטנים זה מזה. הבצק מאוד רך וחשוב להיעזר במרית וכדו' להעברת העיגולים.
מקררים את התבנית במקרר כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
אופים את העוגיות 9-10 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים.
הרכבת העוגיות: את ריבת החלב מעבירים למזלף עם פתח קטן, את הקוקוס הטחון שוטחים בקערית קטנה. מסדרים מחצית מהעוגיות כשצידן השטוח מכוון כלפי מעלה. מזלפים במרכז כל עוגיה 1/2 כפית ריבת חלב. סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות. (יש ללחוץ בעדינות מירבית ע"מ לשמור על שלמות העוגיות) בשולי העוגייה, מזלפים פס דק מאוד של ריבת חלב. ומגלגלים כל עוגייה בקוקוס.
עדיף להגיש את האלפחורס כשהן מקוררות אבל לא יותר מדי
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על עוגיות אלפחורס המקוריות ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה