הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
חלות_לשבת

חלות מתוקות לשבת


הכנת חלות מתוקות לשבת
חלות מתוקות לשבת/נעה הלר

כמה פעמים ניסיתם להכין חלות ומה שיצא זה בצק דחוס ולא טעים שאף אחד לא רצה לאכול.
אז הינה מתכון שמצליח ושכולם אוהבים(נגמר תוך דקה)

טיפ: תלושו הרבה וכך יהיו לכם חלות יותר אווריריות .
 

 

המרכיבים: 

 

7 כוסות קמח לבן

1 ביצה

3/4 כוס סוכר

1 כף מלח שטוחה

1/2 קובייה של שמרים טריים(שמרית)

1 ו-1/2 כוסות מים פושרים (כדי לא להרוס את השמרים)

3/4 כוס שמן קנולה (אפשר שמן קנולה בטעם חמאה)


לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים קמח, ביצה, סוכר, שמן ומים בקערת מיקסר ולשים 3-2 דקות עד שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את השמרים תוך לישה וממשיכים ללוש כדקה.
  3. מוסיפים מלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כחמש דקות נוספות.
  4. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כארבעים דקות.
  5. מחלקים את הבצק לפי כמות החלות או הצמות הרצויה, קולעים אותן כמודגם בסרטון, מניחים על מגש אפייה, מכסים את החלה במגבת מטבח לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת בת ארבעים דקות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות
  7. מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות, עד שהחלה אפוייה ושחומה.

 

 

בתאבון!



מה דעתך על חלות מתוקות לשבת ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת yarin1levi1 ב 12/08/2015 20:54 ( הפרופיל שלי ) נועה שלום רציתי להגיד לך שאם תוסיפי כפית אחת של חומץ למתכון שלך הלחם יצא יותר אוורירי טעים אני עובד במאפיה תמיד אנחנו מוסיפים כפית חמץ לכל קילו קמח עוד דבר את החומץ לא תרגישי בטעם של הלחם משום שהוא מתאדה .תגובה לתגובה

ידוע כמתכון לחלות , חלות, חלות מתוקות, לחם ,שבת
נכתב ע"י נעה
בתאריך: 11/08/2015
נעה הלר בת 24

5 מאמרים | 9235 כניסות
דירוג המאמר
61%
 השארת תֶּשֶׁר לנעה
היי,כדי שאמשיך לכתוב פה אשמח שתעזרו לי=)
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!