הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
לחמניות_יוגורט

לחמניות יוגורט


לחמניות מתוקות ובריאות, עם פירות יבשים וציפוי שומשום

המרכיבים:

(16 לחמניות)

לבצק המקדים:

  • 100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח לבן
  • 50 מ"ל (3 כפות גדושות) יוגורט
  • 100 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
  • 70 מ"ל (5 כפות) מים
  • 10 גרם (2 כפיות) דבש
  • 2 גרם שמרים טריים

לבצק:

  • 150 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
  • 150 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח שיפון
  • 80 גרם (4 כפות) דבש
  • 15 גרם (1 כף) מלח
  • 330 גרם קמח כוסמין (2 כוסות ועוד 2 כפות)
  • 260 מ"ל (1 כוס ועוד 1 כף) מים
  • 50 מ"ל (3 כפות גדושות) יוגורט
  • 100 גרם חמוציות
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 100 גרם גרעיני דלעת

לציפוי:

  • כ-300 גרם שומשום

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו-הגיטרה (אפשר גם לערבב ידנית בקערה). משאירים שעה בחוץ, לאחר מכן שמים במקרר לשעתיים.
  2. שמים בקערת המיקסר את הבצק ואת כל מרכיבי הבצק, למעט החמוציות, הגרעינים והאגוזים. לשים עם וו-הגיטרה 6 דקות במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את החמוציות, הגרעינים והאגוזים וממשיכים ללוש עד שהם נטמעים לחלוטין בבצק.
  4. מניחים את הבצק על משטח העבודה, יוצרים ממנו גליל ועוטפים בפלסטיק נצמד. מניחים שעה במקרר.
  5. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק ל-16 (כל חתיכה אמורה לשקול כ-100 גרם). יוצרים מכל חתיכת בצק גליל.
  7. מגלגלים כל גליל בשומשום, כך שיהיה מצופה היטב.
  8. מניחים את הגלילים בתבנית מתאימה ומתפיחים עד שנוצרים סדקים קלים במעטפת השומשום (כשעה בטמפרטורה של 28 מעלות, שעתיים-שעתיים וחצי במקום קריר).
  9. אופים בערך כ-10 דקות.

לגיוון:

  • אפשר להחליף את החמוציות בכל סוג  של פירות יבשים.
כל הזכויות שמורות לבישולים – בית הספר הגבוה לקולינאריה


מה דעתך על לחמניות יוגורט ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כלחמניות יוגורט