הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
ogachaka

יש חגיגה! אבל איזה עוגה?


בן או בת, יש יומולדת! אבל איזה עוגה נכין?
מתלבטים איזה עוגה להכין ליומולדת? נמאס לכם מכל העוגות הקודמות
שהכנתם ולא רוצים להכין אותם שוב? מחפשים מתכון מנצח?
במאמר זה תמצאו את העוגה שאתם מחפשים?

כאן אתן לכם מתכונים ל-5 עוגות מקסימות וטעימות בעלות חן וטעם
שמצאתי באינטרנט באתר "אסם מתכונים".
תבחרו מבין העוגות את העוגה שאתם תרצו להכין!

יש לזכור שכל זכויות המתכונים הם לחברת "אסם"! (C)

עוגה בחושה עם גבינה ודובדבנים בציפוי קרם שוקולד לבן


מצרכים

לתבנית אינגליש קייק באורך 30-35 ס"מ

1 כוס סוכר (200 גר’)
150 גר’ חמאה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קמח תופח אסם ( 185 גר’)
¼ כפית מלח
1/2 גביע גבינה 5% (125 גרם)
1/4 1 כוסות דובדבנים מסוננים (180 גרם)
1 כף קמח רגיל

לציפוי
1 חבילה פודינג שוקולד לבן אסם
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1/2 גביע גבינה 5% (125 גרם)

לקישוט
100 גרם שקדים פרוסים מולבנים
אופן ההכנה1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 165 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

2. במיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי אחת אחרי השנייה.

3. בקערה בינונית מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה. 

4. מוסיפים למיקסר תמצית וניל, חצי מתערובת הקמח וחצי מהגבינה עד שהתערובת נהיית אחידה ואז מוסיפים את השאר. חשוב לא לערבב יותר מידי, ערבוב יתר יפגום ברכות העוגה. 

5. יוצקים לתבנית את הבלילה. מערבבים את הדובדבנים המסוננים עם כף קמח. מסדרים את הדובדבנים מעל העוגה. 

6. אופים כשעה או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים כחצי שעה לפחות. הופכים את העוגה לצלחת הגשה מלבנית.

7. לציפוי: יוצקים לקערה את השמנת והחלב. מוסיפים את הפודינג ומקציפים כ-3 דקות במערבל חשמלי במהירות גבוהה. כשהציפוי מתקשה מעט מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות. מורחים את הקרם על פני העוגה באופן אחיד ומכל הצדדים.

8. מכניסים לשעה במקרר ומגישים.

9. ניתן לקשט בפרוסות שקדים.

עוגת גבינה נוסח ניו יורק בציפוי קרם קפה


מצרכים

לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ 

לבצק:
100 גרם חמאה קרה
½ 1 כוסות קמח רגיל (210 גרם)
2 חלמונים
80 גרם אבקת סוכר
1 כפית דבש או גלוקוז

למלית:
250 גרם גבינת שמנת 
1 מיכל שמנת חמוצה
150 גרם סוכר (2/3 כוס)
3 ביצים
50 גרם (חצי כוס) אינסטנט פודינג וניל אסם

לציפוי:
1 חבילה אינסטנט פודינג קפה אסם
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

50 גרם שוקולד חלב מגורר לקישוט (אם רוצים)

 

אופן ההכנה

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.

2. מחממים את התנור לחום נמוך - בינוני (160מעלות). משמנים את התבנית ומניחים בצד. 

3. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.3 מ"מ התואם את גודל התבנית (כולל שוליים). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס.

4. מעבירים את הגבינה השמנת והשמנת החמוצה למיקסר. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים: סוכר, ביצים ופודינג וניל. מערבלים עד שמתערבב ולא מעבר.

5. מכניסים לתחתית התנור תבנית קטנה עם שתי כוסות מים. 

6. יוצקים את הבלילה לתבנית מעל הבצק וממלאים את התבנית כמעט עד לקו הבצק ומכניסים לתנור. אופים כ- 30-35 דקות בחום של 160 מעלות. מורידים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות ואופים כ 25 דקות נוספות. מצננים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות ומעבירים למקרר לחצי שעה.

7. לציפוי: יוצקים לקערה את השמנת והחלב. מוסיפים את תוכן שקית הפודינג קפה. מקציפים כ- 3 דקות במיקסר. מעבירים לצינון למקרר ל- 10 דקות נוספות לפני ההרכבה. 

8. להרכבה: מצפים את פני העוגה בקרם פודינג היציב. מישרים בעזרת מרית כך שפני העוגה יהיו אחידים. מפזרים מעל שוקולד חלב מגורר ומגישים.

העוגה נשמרת מכוסה במקרר ל- 3 ימים.

עוגת גבינה בציפוי מוס גבינה ופירות יער


מצרכים

750 גרם גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת של פעם 27% / 15%
3/4 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר
1 כף סוכר וניל
7 ביצים מופרדות
50 גרם חמאה מומסת 

לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה 
2 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גבינה לבנה 5%

לקישוט:
1/4 חבילת פירות יער קפואים 
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

מוסיפים לקערה את הגבינות, הקורנפלור, סוכר הווניל, החלמונים והחמאה המומסת, ומערבבים במטריפה ידנית, עד קבלת מרקם חלק ואחיד. 
מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף לבן ועמיד. 
מקפלים את הקצף אל תערובת הגבינות בתנועות קיפול, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה קוטר 28-26
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות ואופים במשך כ- 10 דקות. מורידים את החום לטמפרטורה של כ- 160 מעלות, וממשיכים לאפות במשך כשעה. העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות ומלמעלה מתקבל מרקם זהוב. בודקים עם קיסם. במידה ויצא יבש, העוגה מוכנה. משאירים את העוגה בתנור במשך כ- 10 דקות כשדלת התנור פתוחה. מוציאים לאחר מכן את העוגה חדר ומשאירים להצטנן. 

הכנת הציפוי:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים. תוך כדי הקצפה מוסיפים את סוכר. ממשיכים להקציף עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מצפים בעזרת מרית את העוגה במקצפת. מכניסים את העוגה למקרר למשך כשלש שעות לפחות.

הכנת הקישוט:
מוסיפים לסיר את פירות היער הטחונים והסוכר. יוצקים את מיץ הלימון. מביאים את הסיר לרתיחה, ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך. מורידים את הסיר מהכיריים, ונותנים לרוטב פירות היער להתקרר.

ההגשה:
יוצקים מעט מרוטב פירות היער על כל פרוסת עוגה ומגישים.

בתאבון....

עוגת גבינה ושוקולד חם – שוויצרית


מצרכים

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ/תבנית מלבנית 20*30
375 גר’ ביסקוויט פתי בר פתיתי שוקולד
לגנאש שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
150 גר’ שוקולד מריr
למילוי גבינה:
500 גר’ גבינה 9%
100 גר’ סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל אסם
100 מ"ל חלב
2 חבילות שמנת מתוקה 32%
לסירופ קפה:
3/4 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית נס קפה


 

אופן ההכנה

מכינים את הגנאש:
מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים אותה לשוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת גוון אחיד. נותנים להתקרר בטמפ’ החדר.
מכינים סירופ קפה:
מחממים את כל החומרים עד המסת הסוכר ומקררים.
מכינים מלית גבינה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה 80%, עד אשר רואים שובלים ראשונים של המקצפה בשמנת המתוקה – הקצפה רכה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה, סוכר, אינסטנט הווניל והחלב בעזרת מטרפה ידנית עד קבלת מירקם חלק ואחיד.
3. את תערובת הגינה מוסיפים תוך כדי קיפול, בעזרת מרית, לשמנת המתוקה המוקצפת הקצפה רכה – עד קבלת מירקם הומוגני.
מרכיבים את העוגה:
1. מרטיבים פתי בר בסירופ קפה ומניחים בתחתית התבנית העגולה. יוצקים מעל מתערובת הגבינה עד למחצית גובה התבנית.
2. מניחים מעל שכבה נוספת של פתי בר טבולים בקפה ויוצקים מעל מתערובת ה"גנאש שוקולד", שכבה דקה שתכסה את כל הפתי בר. 
3. מעל השוקולד – יוצקים שוב מתערובת הגבינה, מניחים שכבת פתי בר נוספת הטבולה בקפה וממלאים עד שיא גובה התבנית ביתרת הגבינה.
4. מניחים במקרר למשך 24 שעות, להתייצבות.
אופן הגשה:
פורסים מהעוגה ומניחים פרוסה בצלחת הגשה, עליה יוצקים מעט מהג’נש שוקולד שאותו מחממים קלות במיקרוגל ומגישים. 

הערה: אפשר לוותר על טבילת הביסקוויטים בסירופ היות והגבינה מגירה נוזלים.

מתכון לעוגת שוקולד בחושה


מצרכים

4 ביצים
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח תופח שוקולד אסם
1/2 קופסא של שמנת מתוקה 38%
3/4 כוס שמן

לציפוי העוגה:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 קופסא שמנת מתוקה 38%.

תבנית 20X30

אופן ההכנה

1. לערבב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. להעביר לתבנית משומנת ומקומחת.
3. לאפות בחום בינוני (180 מעלות) בין 30-40 דקות, עד לבדיקה בעזרת קיסם שיוצא עם פירורים לחים.
4. ציפוי: ממיסים את השוקולד בשמנת חמה ומוזגים על העוגה.


שמחתי לעזור, תודה ולהתראות!

מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על יש חגיגה! אבל איזה עוגה? ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת גיא-ל ב 12/08/2014 21:34 ( הפרופיל שלי ) ניתן לחפש באופן פשוט באינטרנט ולראות כי העתקת מילה במילה. אני מניח כי האתר, בתור אנציקלופדיה הפועלת במרחב האינטרנטי איננה צריכה להעתיק מידע מאתר אחר. א. זה מוריד מאיכות האנציקלופדיה עקב כך שיש-נם מספר מקורות בהם יהיה ניתן לחפש את מה שמוזכר באנציקלופדיה ואז האתר אינו שווה את מה שהושקע בו. ב. זוהי גניבה (במקרה של העתקה הנ"ל, לא היו זכויות יוצרים לאותו האתר). אני חושב כי יש שתי אופציות של מה לעשות במקרה הנ"ל. או למחוק את הערך, או לשכתב מחדש את הערך. גיאלויתגובה לתגובהבתגובה לגיא-ל מאת amitoch11 ב 13/08/2014 00:05 ( הפרופיל שלי ) תשובתך ברורה וצודקת אך כתבתי שלקחתי את המתכונים מאתר המתכונים של אסם. בכל מקרה תודה.מאת אלעד ב 11/08/2014 22:45וואי! העוגות פה מדהימות!תגובה לתגובה

ידוע כמתכונים לעוגות טעימות - עמית נבחוב