הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
צמת_שמרים_עם_מלית_שוקולד_קוקוס

צמת שמרים עם מלית שוקולד קוקוס


בשבוע האחרון, המתכון הזה רץ בטירוף בפייסבוק בפרט וברשת בכלל ובמיוחד בקבוצות הבישול והאפייה הפופולריות. ראיתי ונדלקתי!. (אני אישית נתקלתי במתכון במספר מקומות, ובהם בבלוג של רות אופק, במאקו ובעוד מקום או שניים) התוצאה? לדעתי, שווה כל השקעה.
רציתי לשתף אתכם ואתכן במתכון המדהים.
המתכון הוא של רות אופק והוא פורסם ב- שמח במטבח ובעמוד הפייסבוק שלה.
במאקו כותבים שרות אופק העלתה קישור למתכון בפורום "אמהות מבשלות ביחד", ובמקביל גם הבלוגרית פיית העוגיות שיתפה קישור למתכון בעמוד הפייסבוק שלה והתוצאה ידועה. העוגה הפכה להיות ויראלית בטירוף: אנשים הכינו את המתכון, צילמו אותו והעלו לרשת - אם בגרסה המקורית או בגרסה שלהם ונכון ליום שני האחרון (12.1.15), אופק מוסרת שיש לעוגה כבר 131 אלף צפיות בבלוג שלה, וגם השיתופים הם באלפים.
המוצרים:
לבצק: (כמות שמספיקה ל-2 עוגות)
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח
כף שמרים יבשים (או חצי חבילה/חצי קוביה שמרית)
חצי כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים בגודל M
חצי כפית מלח
למלית קוקוס: (הכמות מספיקה ל-2 עוגות ואף יותר)
כוס חלב
3/4 כוס סוכר
40 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
200 גרם (חבילה גדולה) שבבי קוקוס
גרידת לימון (לא חובה)
למלית השוקולד: (בכמות ל-2 עוגות)
3 חבילות (300 גרם) שוקולד חלב
לציפוי:
ביצה טרופה + כף מים
אופן ההכנה:
  1. הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את הסוכר ואת הביצים.
  2. מחממים את החלב והחמאה למשך דקה במיקרוגל ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
  3. מעבדים את כל מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה להתפחה. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות. הקירור מומלץ מאוד כי אז מתקבל בצק פחות דביק ונוח לעבודה. מי שממש ממהר יכול להסתפק בהתפחה של שעתיים אבל קחו בחשבון שהבצק יהיה דביק יותר ויהיה צורך ביותר קמח בעת קימוח משטח העבודה.
  4. הכנת מלית הקוקוס: בסיר קטן מרתיחים חלב וסוכר. כשהסוכר נמס מנמיכים את האש, מוסיפים את החמאה ותמצית וניל, ולאחר שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים הקוקוס. מערבבים טוב ומעבירים לקערה. מצננים לפני השימוש.
  5. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות עד לקבלת מלבן שיספיק גם למלית וגם לשוליים - מניחים טבלה וחצי של שוקולד על הבצק ובודקים אם הן יכולות "לשבת" על הבצק באופן שמשאיר מקום לשוליים.
  6. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
  7. מסמנים בעדינות עם סכין חדה את גבולות מילוי השוקולד ומורחים שכבה נדיבה של מלית הקוקוס בגבולות המילוי המסומנים. שימו לב שגובה המלית צריך להיות כסנטימטר.
  8. מניחים מעל הקוקוס טבלה וחצי של שוקולד ומתחילים לחתוך את הרצועות שישמשו אותנו לקליעה, כפי שרואים בתמונה.
  9. מתחילים לקלוע: מקפלים את הקצוות מעל שני צידי טבלאות השוקולד. מומלץ למתוח מעט את הבצק תוך כדי הקיפול כדי שלא יהיה עבה מדי. לאחר מכן מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X.
  10. ממשיכים לשזור את הרצועות עד שהן מכסות לחלוטין את המלית.
  11. מכסים את העוגה במגבת ומשאירים לתפיחה של חצי שעה. בינתיים, מדליקים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  12. מושחים את העוגה, עם כיוון הרצועות, בביצה טרופה ביחד עם כף מים אחת - גם בקצוות וגם בדפנות.
  13. אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מומלץ באמצע האפייה לסובב את התבנית.
  
המתכון והתמונות באדיבות רות אופק. עוד תמונות של אופן ההכנה ועוד רעיונות למליות אחרות אפשר למצוא בבלוג שלה, שמח במטבח ובעמוד הפייסבוק שלה.
 
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על צמת שמרים עם מלית שוקולד קוקוס ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה