הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מתכון_לסופלה_מטריף!

מתכון לסופלה מטריף!


יש עוגת שוקולד ויש סופלה, ההבדל בטעם הוא שמים וארץ, אבל בעשיה הוא כמה דקות של אפייה
מנת הסיום האהובה מכולן. כשהיא מוגשת לצד גלידה קרה היא הופכת לקינוח המושלם. היא ממש לא קשה להכנה אבל יש צורך בהקפדה מלאה על כל הפרטים, וללא ספק היא שווה כל רגע של מאמץ ועבודה.
הבאתי לכם שני מתכונים, אחד של הסופלה הקלאסי, והשני של הסופלה החלבי, קרובו הפחות מוכר של הראשון, אך לא פחות טעים ממנו.

סופלה שוקולד
כמות: בערך 15 מנות סופלה בינוניות.
המוצרים:
200 גרם שוקולד מריר
חבילת מרגרינה מומסת
4 ביצים
200 גרם אבקת סוכר
2/3 כוס קמח
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד והמרגרינה בסיר
להוסיף לסיר את אבקת הסוכר והקמח ולבחוש עד לקבלת מרקם אחיד,
עכשיו יש להוסיף את הביצים ולטרוף ללא הפסקה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (חשוב לזכור! אין להפסיק בערבוב הביצים בשום מצב, הביצים עלולות להפוך לחביתה בתוך הסיר)
למזוג לתבניות האישיות ולאפות בתנור בחום 180 מעלות כ - 9-11 דקות. (בשום מצב לא יותר מ- 12 דקות!)

סופלה חלבי
כמות: 12 מנות סופלה בינוניות
המוצרים לעוגה:
1 קילו גבינה לבנה 3% שומן
1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ"ל)
4 ביצים מופרדות+2 חלבונים, בנוסף
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
המוצרים לשימון הכלים:
חמאה מומסת
סוכר לפיזור
המוצרים להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ע"מ להעשיר את סביבת האפייה באדים.
טורפים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מקציפים במיקסר 6 חלבוני ביצים עד לקבלת קצף לבן ורך. מוסיפים את שארית הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים שוב עד לקבלת קצף יציב. מערבבים שליש מהקצף עם תערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
את התבניות משמנים בקצת חמאה ומפזרים סוכר על החלק הפנימי של התבניות. יוצקים את התערובת לתבניות.
מניחים בעדינות את התבניות עם הבלילה בתוך התבנית עם המים הרותחים שבתנור ואופים 10 דקות (בערך), עד שפני הסופלה מזהיבים. כעת מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים באפיה עוד כ-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים.
מוציאים מהתנור את תבנית המים הרותחים עם תבניות הסופלה שבתוכה. מגישים מיד עם פיזור של אבקת סוכר מלמעלה. או מקררים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ועם תבנית מים רותחים בשביל האדים בפנים) למשך 10 דקות לפני שמגישים.
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על מתכון לסופלה מטריף! ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת רוני ב 06/02/2015 09:23תודה ענקית, יצא טעים בטירוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!תגובה לתגובה