הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
magdara

מג'דרה מזינה וריחנית


עדשים חומים ואורז בשמתי

החומרים למג'דרה:

כוס וחצי עדשים
כוס אורז בשמתי מלא
שמן זית
מים חמים
מלח, קנמון, כורכום



אני מעדיפה להשתמש במצרכים אורגנים.
את העדשים אני נוהגת להנביט, על מנת לקבל אותם במלוא עוצמתם התזונתית. יש להשרות אותם במים למשך 4 שעות, לסנן, לשטוף ולהניח להם למשך 12-24 שעות להנבטה קלה.
בכל מקרה, כדאי לפחות שטוף את העדשים ולהשרות במים שעתיים.




הכנה:

לשטוף את האורז
לחמם את השמן בסיר
להעביר את העדשים והאורז לסיר
לתבל במעט קנמון, כורכום
להוסיף 1 כף מלח
לבחוש טוב ולכסות במים חמים עד כדי סנטימטר מעל לאורז והעדשים.



להביא לרתיחה, להחליש את האש, להניח למג'דרה להתבשל 20 דקות.



ריח טוב יתפשט בכל הבית,  מתאים להוסיף מעל כף חמאת אגוזים מתובלת (במאמר 'חמאת אגוזי קשיו וצנוברים').
בתאבון.



וזו מג'דרה עם אורז בשמתי רגיל, לא מלא. המתכון דומה, פחות מזין, אבל נהדר...





מה דעתך על מג'דרה מזינה וריחנית ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת VECO60 ב 28/07/2014 17:28 ( הפרופיל שלי ) רשמתי ,תודה !!תגובה לתגובהמאת דקלה ב 21/01/2014 20:13נהדר ובריא.תגובה לתגובהבתגובה לדקלה מאת פרפר ב 21/01/2014 21:32 ( הפרופיל שלי ) תודה

ידוע כמגד'רה, טבעוני, איך מכינים מג'דרה,